Fitch може знову знизити рейтинги країн єврозони

Вівторок, 21 серпня 2012, 18:08

Країни єврозони можуть знову зіткнутися із тиском на їхні рейтинги, якщо не досягнуть прогресу у подоланні кризи до кінця 2012 року.

Про це в інтерв'ю Bloomberg Television заявив керуючий директор міжнародного рейтингового агентства Fitch Девід Райлі, повідомляє агентство "Интерфакс".

Рецесії в Іспанії та Італії "негативно позначаються на політичній підтримці заходів бюджетної економії і політичної підтримки євро", заявив Райлі.

"Якщо прогрес не буде досягнутий до кінця цього року, ми можемо побачити чергові зниження рейтингів", - зазначив він.

Реклама:

За словами Райлі, ослаблення кризи залежить від виконання країнами єврозони умов червневої угоди про заснування регіонального банківського регулятора, а також створення Європейським центральним банком (ЄЦБ) системи надання державам подальшої підтримки.

Рішення ЄЦБ про готовність почати викуп суверенних бондів в разі одночасного звернення держави по допомогу із коштів європейського стабфонду і готовності дотримуватися суворих заходів бюджетної економії стане "важливим кроком на шляху до подолання кризи", якщо буде реалізоване, зазначив Райлі.

"Однак тут є велике "якщо". Європейські лідери вже створили великі очікування", - заявив він.

Для Італії політичний ризик, пов'язаний із відставкою уряду Маріо Монті у 2013 році, переважує економічні загрози", вважає Райлі.

"Нинішній італійський уряд користується великою довірою. Монті необхідно швидко просунутися, щоб створити якесь світло в кінці тунелю, перш ніж він піде у відставку", - зазначив експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: