Швейцарія поміняє валюту

Вівторок, 21 серпня 2012, 16:09

Швейцарія в найближчі три-чотири роки кардинально зміниться: в країні будуть випущені нові купюри, змінений текст національного гімну, розширено межі деяких кантонів.

Випустити нові франки в країні збиралися ще в 2010 році. Потім термін заміни грошей перенесли на 2012 рік, але тепер ЦБ оголосив нову дату: кінець 2013 - початок 2014 року, повідомляє портал "Дело".

Причина затримки у випуску нових банкнот полягає в папері, яка використовується при друку банкнот.

При створенні купюри виникла проблема в з'єднанні трьох шарів паперу, зокрема з прозорим віконцем, в яке повинні поміщатися захисні елементи купюри.

Реклама:

У ЦБ запевняють, що затримка ніяк не загрожує безпеці існуючих грошей. За словами представника BNS, "нинішні купюри дуже надійні".

Швейцарські франки зараз вважаються самими захищеними банкнотами в світі. У порівнянні з іншими валютами, випадки підробок франків мінімальні.

Тим не менш, в ЦБ вважають, що зловмисники навряд чи залишать свої спроби підробити купюри, тому банк і не поспішає з випуском нових грошей, а ретельно продумує питання захисту купюр.

Зокрема, в новій серії до нинішніх восьми будуть додані додаткові елементи захисту, наприклад, ламінування, покликане також продовжити термін служби купюри.

До речі, з 1907 року швейцарський франк вже вісім разів міняв свій зовнішній вигляд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: