Німеччина і Греція об'єднаються у боротьбі з розвалом єврозони

Вівторок, 21 серпня 2012, 15:45

Німеччина і Греція домовилися об'єднати зусилля в боротьбі з популістськими заявами, спрямованими проти єдиної Європи.

Про це заявив Міністр закордонних справ Німеччини Гвідо Вестервелле 20 серпня в Берліні після зустрічі з грецьким колегою Дімітрісом Аврамопулос, передає Deutsche Welle.

"Нам необхідне поважне ставлення без всяких кліше", - підкреслив німецький політик.

У свою чергу, Вестервелле відзначив зусилля Греції щодо врегулювання боргової кризи і оголосив про свою солідарність з жителями цієї країни, які страждають від "важких, але необхідних" реформ.

Реклама:

Обидва міністри закликали засоби масової інформації утриматися від передчасних оцінок виконання Грецією програми економії до тих пір, поки не буде представлений звіт Єврокомісії, Європейського центробанку і Міжнародного валютного фонду.

У сформованій ситуації не можна "гратися з вогнем і влаштовувати пожежі", цитує слова Вестервелле агентство DAPD.

Зустріч глав німецького та грецького МЗСів була присвячена підготовці запланованого на 24 серпня візиту прем'єр-міністра Греції Антоніса Самараса в Берлін.

Разом з тим, уряд Німеччини не розраховує на швидке ухвалення рішення про подальшу долю Греції.

Зокрема, не очікується, що на майбутній зустрічі Самараса з канцлером ФРН Ангелою Меркель буде визначений імовірний варіант врегулювання ситуації, заявив 20 серпня офіційний представник Берліна Штеффен Зайберт.

Вранці 20 серпня уряд Греції пообіцяв перевести на рахунок Європейського центробанку 3,2 млрд євро.

"Питання вирішене, ніяких проблем немає, Греція виконає свої зобов'язання протягом дня. Необхідні гроші у нас є", - заявив співробітник міністерства фінансів в Афінах в інтерв'ю AFP.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: