Нафта дорожчає на тлі надій на ЄЦБ і побоювань за постачання

Вівторок, 21 серпня 2012, 15:31

Ціни на нафту зростають у вівторок на тлі надій на боротьбу Європейського Центробанку з борговою кризою єврозони і напруженості на Близькому Сході.

До 13:55 ф'ючерс на нафту Brent подорожчав на 0,65 долара - до 114,35 долара за барель, а на нафту WTI - на 0,73 долара, до 96,7 долара за барель, повідомляє агентство Reuters.

Деякі інвестори сподіваються, що ЄЦБ допоможе знизити вартість запозичень Іспанії та Італії, хоча центробанк спростував повідомлення, що він обговорює придбання облігацій країн єврозони при досягненні певного рівня прибутковості.

Прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас цього тижня зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олланд і главою Єврогрупи Жан-Клодом Юнкером, щоб попросити додаткові кошти від ЄС, ЄЦБ і МВФ.

Реклама:

"У другому півріччі ринок буде набагато жорсткіший, ніж у першому, і ціни можуть продовжити зростання до кінця вересня. Після цього будуть вирішені проблеми профілактичних робіт у Північному морі, і експорт з Ірану може злегка зрости, оскільки вирішена проблема страхування", - сказав аналітик SEB Філіп Петерссон.

На Близькому Сході зберігається напруженість між Іраном та Ізраїлем, а також у Сирії та Ємені.

Президент США Барак Обама попередив, що американські війська можуть виступити проти президента Сирії Башара Асада, якщо він застосує хімічну зброю.

У Ємені був підірваний газопровід, який постачає газ на єдиний у країні експортний термінал ЗПГ.

Експорт нафти з Ірану, за даними джерел, знизився до 1,1 млн барелів на добу у червні-липні з більш ніж 2 млн барелів на початку року.

Видобуток нафти у Північному морі у вересні знизиться приблизно на 17% у зв'язку з профілактичними роботами на найбільшому родовищі Великобританії Buzzard, які триватимуть до середини жовтня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!