В ЄЦБ назвали ціну виходу Греції з єврозони

Понеділок, 20 серпня 2012, 17:14

Вихід Греції з єврозони може бути керованим, хоча він, тим не менш, стане надзвичайно дорогим і призведе до зростання безробіття.

Про це заявив член правління Європейського центрального банку Йорг Асмуссен, передає AFP.

У той же час, Асмуссен підкреслив, що Греція повинна залишитися в єврозоні, і в її силах зберегти своє членство. Якщо ж греки приймуть рішення покинути валютний союз, то їх вихід буде супроводжуватися економічними потрясіннями, які не обмежаться балканської країною.

Як відомо, поточний тиждень буде важливою для Греції, оскільки вона подає заявку на черговий транш фінансової допомоги від Євросоюзу.

Реклама:

У п'ятницю прем'єр-міністр країни Антоніс Самарас проведе переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, а в суботу - з президентом Франції Франсуа Олланд.

На минулому тижні Афіни змогли зайняти 4 млрд євро на відкритому ринку. Однак кошти отримати вдалося лише під дуже високу для тримісячних облігацій ставку - 4,43%.

У вересні комісія ЄС і МВФ підготує звіт про дотримання урядом Греції заходів економії, які були умовою надання допомоги.

Вищі чиновники Німеччини пригрозили заморозити Афінам всяку підтримку, якщо вони порушать укладений раніше договір.

Якщо черговий транш від ЄС не буде отриманий восени, Греції загрожує дефолт до кінця року, оскільки грошей на виплату боргів у Афін недостатньо.

З іншого боку, повна реалізація заходів економії ще більше погіршить економічну ситуацію в країні, яка перебуває в депресії останні 4 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: