Долар стабільний до єни і євро після хорошої статистики

Середа, 15 серпня 2012, 10:30

Долар тримається поблизу місячного максимуму до ієни в середу, так як несподівано гарні дані про роздрібні продажі в США заглушили розмови про нові монетарних стимулах ФРС.

Повсюдний ріст роздрібних продажів підтвердив думку, що уповільнення економіки США в другому кварталі було тимчасовим, викликавши стрибок прибутковості американських облігацій, повідомляє агентство Reuters.

Долар піднявся до ієни на 0,06% - до 78,8 єни за долар, раніше підвищившись до 78,9 єни за долар. У вівторок він досяг 78,939 єни за долар - найвищої позначки з середини липня.

Аналітики кажуть, що долар може ще вирости найближчим часом, так як інвестори вже менш упевнені в новому раунді кількісного пом'якшення ФРС у вересні.

Реклама:

"Не буде несподіванкою, якщо долар виросте до 80 єн до кінця місяця", - сказав Масафумі Ямамото з Barclays Capital.

Сьогодні ринок чекає даних про споживчу інфляції і промисловому виробництві США.

Ціновий тиск, як очікується, залишилося невеликим, а промвиробництво могло трохи прискоритися в порівнянні з попереднім місяцем.

"Долар може піти вгору на цьому тижні, оскільки дані руйнують надії на додаткову монетарну підтримку", - сказав Девід Сон із DailyFX.

Євро стабільний до долара на рівні 1,2329 долара за євро.

Єдина валюта трохи відновилася після падіння до дворічного мінімуму 1,2042 долара за євро в кінці липня і досягла місячного максимуму 1,2444 долара минулого тижня завдяки надіям на нові антикризові заходи Європейського центробанку.

Закриття "ведмежих" позицій у євро може продовжитися і підтримати валюту, сказав Рой Тео з ABN AMRO Private Banking, додавши, що короткострокові технічні графіки також сприятливі для євро.

Проти єни євро виріс на 0,12% - до 97,1 єни за євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: