Київська офсетна фабрика вступила в конфлікт з МТСБУ за право друкувати бланки

Понеділок, 13 серпня 2012, 11:22

ДП "Київська офсетна фабрика" (КОФ), кероване Мінфіном, звернулося до членів координаційної ради МТСБУ з проханням переглянути прийняте рішення про передачу замовлення на виготовлення бланків ОСАЦВ "Укрспецполіграфія", оскільки їх фабрика не підвищувала ціни на друк бланків полісів "автоцивілки".

Про це йдеться в листах, розісланих фабрикою всім членам ради, повідомляє "Комерсант-Україна".

Раніше президент Ліги страхових організацій Наталія Гудима повідомляла, що координаційна рада МТСБУ 16 липня "вирішив додрукувати 1 млн бланків полісів ОСАГО, але не на Київській офсетній фабриці, яка порушувала ціни на свої послуги, а на "Укрспецполіграфія".

"Вартість полісів зросте всього на 64 копійок", - говорила вона тоді.

Реклама:

Однак після цього видання отримало лист від КОФ, в якому говорилося, що ця інформація "не відповідає дійсності і може привести до негативних наслідків, в тому числі у вигляді прямих фінансових збитків".

Гудима повідомив, що також отримала лист КОФ. Цю ситуацію вона прокоментувала так: "Про підвищення цін нас проінформували усно на засіданні координаційної ради".

Таку ж інформацію повідомив й інший член координаційної ради, голова правління СК "Княжа" Дмитро Грицута.

"Я лист отримав і відповів, що членам коордради усно повідомили, що Київська офсетна фабрика підняла ціни на свої послуги, нова ціна буде в районі 3 гривень. "Укрспецполіграфія" погодилася друкувати дешевше", - сказав Грицута.

У листах до членів коордради КОФ повідомляє, що "фабрика виготовляє і готова надалі виготовляти вищевказані комплекти бланків (поліси ОСАГО і стікери до них) за ціною 2,1 гривні за комплект, але до нас ніхто не звертався".

"Така позиція МТСБУ для нас абсолютно несподівана і необґрунтована, це зриває наш річний виробничий план", - йдеться в листі за підписом директора фабрики Анатолія Остренко.

За інформацією Київської офсетної фабрики, річний фінансовий план підприємства, затверджений Мінфіном, включає виготовлених 8 млн комплектів продукції для МТСБУ.

"Вважаємо, що прийняття координаційною радою такого рішення сталося через дезінформованість його членів і надання їм недостовірної інформації. Переглядати ціну на ці бланки фабрика не планувала і не збирається робити це в майбутньому", - запевняє директор фабрики Анатолій Остренко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: