Зростання ВВП Японії не виправдало прогнозів

Понеділок, 13 серпня 2012, 10:59

Економіка Японії у квітні-червні 2012 року виросла на 0,3%, тобто наполовину від очікуваного, посиливши побоювання про те, що зростання як і раніше буде слабким.

Ці дані стали ще одним доказом світового спаду і зміцнили надії фінансових ринків на те, що регулятори вживуть заходів для підтримки економіки, повідомляє агентство Reuters.

США, Японія і Китай - всі ці країни відзвітували про уповільнення зростання в другому кварталі 2012 року порівняно з першим кварталом.

Аналітики очікували, що ВВП Японії зросте на 0,6%.

Реклама:

У перші три місяці року зростання склало 1,3%, повідомив уряд, переглянувши вгору первісну оцінку 1,2%.

"Оскільки внутрішній попит втрачає оберти, а експорт, імовірно, буде і далі знижуватися через боргові проблеми в Європі, Японія, мабуть, знову впаде в економічну сплячку в липні-вересні", - сказав Юїті Кодама з Meiji Yasuda Life Insurance.

Дані про ВВП підтверджують страхи Банку Японії про те, що уповільнення експорту негативно вплине на економічне зростання в найближчі місяці.

"Європейський суверенний боргова криза залишається великою загрозою для Японії і світової економіки, - сказав Тацусі Сікан з Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.

"Банк Японії, імовірно, займе позицію" поживемо-побачимо ", але він може знову взятися за справу в наступному місяці, якщо фінансова буря і подальше пом'якшення політики Федрезервом США викличуть подорожчання ієни, яке загрожує прибуткам японських експортерів і перспективам відновлення економіки", - зазначив він.

Банк Японії залишив грошово-кредитну політику без змін минулого тижня, але знизив оцінку економіки і промислового виробництва, давши зрозуміти, що готовий пом'якшувати політику, якщо економічні перспективи країни будуть в небезпеці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!