Нафта дешевшає через побоювання із приводу попиту

П'ятниця, 10 серпня 2012, 15:35

Нафта дешевшає в п'ятницю, так як уповільнення торгових потоків в Китаї і слабкий прогноз, представлений Міжнародним енергетичним агентством, підсилили побоювання з приводу попиту, переваживши надії на нові антикризові заходи.

Крім того, міжнародне енергетичне агентство (IEA) скоротило оцінку зростання світового попиту на нафту в 2013 році на 150 тис. барелів на добу.

До 14:15 вересневі ф'ючерси на нафту Brent знизилися на 1,44 долара - до 111,78 долара за барель, раніше опустившись до 111,46 долара за барель, повідомляє агентство Reuters.

Ф'ючерси на американську легку нафту втратили 1,16 долара і досягли позначки 92,2 долара за барель.

Реклама:

"Уповільнення економічного зростання призводить до повсюдного зниження попиту на нафту. Світові запаси ростуть і нафтовий ринок, судячи з усього, добре забезпечений", - сказав Девід Файф з ринкового підрозділи IEA.

Липневий експорт Китаю зріс лише на 1% в річному обчисленні, не виправдавши прогнозів. Це стало додатковим приводом чекати нових антикризових заходів від уряду країни.

"Дані про торговельний баланс виявилися нижчими мети, поставивши питання про попит на сировину у другому півріччі, і привели до зниження цін", - сказав Тім Уатерер з CMC Markets.

"Але те, як ринок інтерпретує цю новину - не найгірша новина. Слабкість китайських економічних даних залишає простір для подальшого зниження ставок Центробанком, що може знову підстьобнути економіку", - зазначив він.

Тим не менш, нафта, ймовірно, завершить зростанням другий тиждень поспіль, завдяки поліпшенню даних про зайнятість у США, побоюванням про постачання і надіям на пом'якшення монетарної політики в єврозоні та Китаї.

Зменшення видобутку в Північному морі через профілактичного ремонту на родовищі і напруга на Близькому Сході підтримують Brent, розширюючи її премію в порівнянні з американською нафтою майже до 20 доларів за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!