Credit Agricole збирається піти з Греції

П'ятниця, 10 серпня 2012, 13:03

Французький банк Credit Agricole отримав пропозиції про придбання його грецького підрозділу Emporiki від трьох місцевих кредитних організацій.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Згідно з повідомленням, свої пропозиції озвучили National Bank of Greece, Alpha Bank і Eurobank.

Сума операції поки не уточнюється, але, цілком ймовірно, французи просто зафіксують збитки від своїх інвестицій в Emporiki.

Реклама:

Представники грецького банківського сектора відзначають, що зараз Credit Agricole хоче лише вийти з грецького бізнесу.

На даний момент обсяг кредитів, виданих банком у Греції становить 23 млрд євро і це робить його найбільш вразливим в країні іноземним кредитною установою у світлі грецької кризи.

За оцінками аналітиків, збитки Credit Agricole від грецьких інвестицій після продажу Emporiki можуть скласти від 8 млрд до 10 млрд євро.

Однак через складного фінансового становища в країні французам доводиться надавати грецькому підрозділу 4,5 млрд євро на рік.

Як відомо, 8 серпня міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's погіршило прогноз за довгостроковим кредитним рейтингом Греції в місцевій і іноземній валюті зі "стабільного" до "негативного".

Погіршення прогнозу фахівці S&P мотивують погіршенням "економічної траєкторії" країни, а також постійними відстрочками і затримками, що виникають при реалізації плану скорочення бюджетного дефіциту Греції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!