Євро у п'ятницю зберігає стабільність

П'ятниця, 10 серпня 2012, 10:30

Курс євро слабо змінюється в ході торгів у п'ятницю, завершуючи при цьому тиждень падінням як до долара, так і до єни.

Така динаміка розвивається на побоюваннях більш глибокої рецесії в єврозоні, ніж передбачалося, і загального уповільнення зростання по всьому світу, повідомляє агентство Bloomberg.

Євро в ході торгів 10 серпня коштував 1,2297 долара і 96,66 єни, що близько до котирувань на закриття сесії в Нью-Йорку у четвер.

З початку тижня єдина європейська валюта подешевшала на 0,7% по відношенню до долара і на 0,6% - до єни.

Реклама:

"Я не бачу причин купувати євро. У європейській економіці майже немає позитивних моментів", - заявив ринковий економіст Mizuho Corporate Bank Дайсуке Каракама.

Як відомо, у п'ятницю інвестори очікують звіту про французький промисловому виробництві за червень.

Передбачається, що обсяг виробництва у Франції виріс в позаминулому місяці всього на 0,1% щодо травня.

На наступному тижні Статистичне управління Євросоюзу оприлюднить дані про ВВП за другий квартал.

Економіка єврозони, ймовірно, втратила в квітні-червні 0,2% в порівнянні з попередніми трьома місяцями, коли зміна була нульовим.

Одним з факторів, що останнім часом тиск на єдину європейську валюту було те, що інвестори вибирали євро як валюти фондування з метою проведення операцій carry trade.

Однак зростання пари євро-долар дає сигнал про те, що євро втрачає статус такої валюти, а закриття коротких позицій і перетікання коштів в італійські та іспанські короткострокові боргові папери надає їй підтримку.

Результатом таких дій з боку учасників ринку може стати короткостроковий розворот тренда, причому сила єдиної європейської валюти цілком може бути вражаючою.

Центральні банки США, Японії та Англії зберігають надм'якої монетарну політику, отже, нестачі валют, які можна використовувати для фондування, не спостерігається.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: