Fitch знизило кредитний рейтинг ArcelorMittal

П'ятниця, 10 серпня 2012, 09:01

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) найбільшої сталеливарної компанії у світі ArcelorMittal з рівня "BBB" до "BBB-" із "негативним" прогнозом і підтвердило короткостроковий РДЕ на рівні "F3".

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на прес-службу Fitch.

Fitch пояснює, що зниження рейтингу обумовлене складними короткостроковими перспективами сталеливарної галузі, особливо - в Західній Європі, що буде означати більш повільне скорочення заборгованості протягом найближчих двох-трьох років у порівнянні з попередніми очікуваннями.

Агентство зазначає, що, незважаючи на значний прогрес ArcelorMittal у продажу непрофільних активів і реалізації програми скорочення витрат, ці заходи не можуть повністю компенсувати негативний вплив ослаблення можливостей з генерування грошового потоку.

Реклама:

Як повідомлялося, ArcelorMittal у другому кварталі 2012 року знизила чистий прибуток на 38% - до 959 млн доларів, EBITDA - на 28%, до 2,4 млрд доларів, виторг - на 10,5%, до 22,5 млрд доларів.

На кінець другого кварталу чистий борг компанії склав 22 млрд доларів.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і також низкою дрібних компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд гривень при стартовій ціні 10 млрд гривень, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: