Уряд врегулював повноваження "Укроборонпрому" щодо експорту зброї

Понеділок, 30 липня 2012, 16:48

Уряд врегулював нормативну базу, що регламентує повноваження держконцерну "Укроборонпром" при здійсненні українськими спецекспортерами експорту-імпорту продукції і послуг, що підлягають експортному контролю.

Згідно з постановою уряду №675 від 25 липня, відповідні зміни внесені до закріпленого постановами №838 від 1998 року і №1220 від 1999 року порядку надання суб`єктам зовнішньоекономічної діяльності повноважень на здійснення експорту-імпорту товарів військового призначення, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, при подачі заявки в Держекспортконтроль на отримання повноважень спецекспортера, потрібне узгодження тактико-технічних характеристик військової продукції з "Укроборонпромом".

Разом з тим, Держекспортконтроль погоджує проект постанови Кабінету міністрів про надання статусу спецекспортера, в тому числі, з "Укроборонпромом".

Реклама:

Крім того, при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності, спецекспортер погоджує з "Укроборонпромом" маркетингову політику і зовнішні ціни на військову продукцію.

Портфель замовлень ДК "Укрспецекспорт" та її дочірніх підприємств на найближчі 3-5 років, за даними держкомпанії, оцінюється в більш ніж 5 млрд доларів.

Нагадаємо, до складу "Укроборонпрому" входять в цілому 125 підприємств.

Як повідомлялося, нещодавно "Укрспецекспорт" (входить до "Укроборонпрому") збільшив виручку на 85,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: