Компанія Lotus може увійти до складу концерну Volkswagen

Неділя, 29 липня 2012, 10:21

Автоконцерн Volkswagen подумує про те, щоб включити до свого складу малайзійський концерн Proton, якому частково належить і марка Lotus.

В якості причини називаються як бажання німців закріпитися на азіатському ринку, так і плани VW щодо участі в чемпіонаті "Формули-1", повідомляє портал "Дело".

За однією інформацією, керівництво Volkswagen планує придбати деяку кількість акцій концерну Proton, за іншими відомостями, ідеться про контрольний пакет.

На думку джерел, таким шляхом Volkswagen, який не має власних заводів в азіатсько-тихоокеанському районі, збирається збільшити свою присутність на азіатському ринку: за останні півроку продажі VW тут виросли на 17,6% - до 1,48 млн автомобілів.

Реклама:

Як відомо, Volkswagen збирався придбати частину концерну Proton ще в 2007 році, проте тоді угоді чинила опір керівництво Малайзії.

Висловлюються також припущення, що таким обхідним шляхом Volkswagen намагається отримати доступ до інженерних розробок компанії Lotus, у тому числі і зроблених в рамках участі марки в "Формулі-1".

Відомо, що керівництво концерну вже шукало способи з'явитися в Королівських гонках.

Зокрема, опрацьовувалася можливість об'єднатися з командою Sauber F1, для чого глава марки Мартін Вінтеркорн ініціював переговори з Петером Заубером.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: