Toyota знову чемпіон світу серед автовиробників

П'ятниця, 27 липня 2012, 20:14

За підсумками першого півріччя 2012 року японському автоконцерну Toyota вдалося знову відвоювати титул найбільшого автовиробника у світі.

Компанія за цей час продала 4,97 млн машин, відтіснивши на друге місце свого головного конкурента – General Motors, який продав 4,67 млн машин, повідомляє Deutsche Welle.

Найбільший у Європі німецький концерн VW може похвалитися не набагато скромнішим результатом – 4,45 млн проданих легкових машин і фургонів, а разом з вантажівками та автобусами – 4,55 мільйонів.

Пoчесне третє місце серед найпотужніших автовиробників німецьку компанію у довгостроковій перспективі не задовольняє.

Реклама:

Мета VW – до 2018 року опинитися на першій сходинці у рейтингу світових лідерів автомобільної промисловості, продаючи 10 млн машин на рік.

Нині німецький автоконцерн, незважаючи на кризу на європейському ринку, має гарний результат насамперед завдяки високому попиту на автомобілі в Китаї та США.

Як відомо, Toyota втратила свій чемпіонський титул в автомобільному світі після наслідків руйнівного землетрусу й цунамі в Японії у березні 2011 року.

Катастрофа частково паралізувала виробничий процес автоконцерну.

Ще раніше японський автовиробник зазнав іміджевих втрат внаслідок акцій із відкликання своїх машин через технічні проблеми з педаллю газу та гальмами.

Тепер же, як зауважують оглядачі, заводи в Японії та за кордоном працюють на повну потужність, а про колишні технічні проблеми покупці вже, як видається, забули.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: