Уряд хоче надати держгарантії за кредитом Китаю на 29 мільярдів гривень

Четвер, 26 липня 2012, 09:34

Уряд пропонує Верховній раді дозволити надання держгарантій за кредитом Держбанку розвитку Китаю на суму 29,5 млрд гривень для реалізації проектів із заміщення природного газу вугіллям вітчизняного видобутку.

У парламенті зареєстрований урядовий проект закону "Про державний бюджет на 2012 рік" (в частині фінансування проектів заміщення природного газу)", що передбачає збільшення загального обсягу держгарантій з 15 млрд гривень до 44,5 млрд гривень, пише УНІАН.

У проекті документа сказано: рішення про те, яким компаніям, що реалізують проекти із заміщення природного газу вугіллям вітчизняного видобутку, давати держгарантії, приймає уряд.

При цьому документом передбачено незвичайне послаблення для компаній-претендентів на отримання кредиту в Держбанку розвитку Китаю - суб'єкти, що реалізують проекти із заміщення газу вугіллям, не зобов'язані подавати забезпечення виконання зобов'язань перед державою та звільняються від плати за одержання держгарантій.

Реклама:

Міністр енергетики та вугільної промисловості у пояснювальній записці уточнив, що кредит у розмірі 3,6 млрд доларів від Держбанку Китаю розрахований на 5 інноваційних проектів, які будуть реалізовані в трьох областях України.

Як повідомлялося, 13 липня Міністерство енергетики та вугільної промисловості України і Державний банк розвитку Китаю підписали протокол про співпрацю із заміщення споживання природного газу вугіллям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!