Експерти кажуть, що російська злочинність і корупція йдуть в Європу

Середа, 25 липня 2012, 12:39

Фахівці, які вивчають російську організовану злочинність, кажуть, що злочинні угруповання з Росії стають щораз більш інтернаціональними.

Про те, що російська злочинність досягає Лондона, британцям нещодавно нагадала спеціальна телепрограма ВВС, пише "Радіо Свобода".

Телепрограма транслювала звернення поліції, яка просила інформацію для розслідування нападу у Лондоні в березні 2012 року на російського банкіра Германа Горбунцова, в тілі якого виявили 6 куль.

Поліція вважає, що замовники убивства російського банкіра можуть бути з Росії.

Реклама:

Російський активіст Володимир Ашурков, голова "Фонду боротьби з корупцією", зауважив під час конференції, що російська злочинність тісно пов’язана з корупцією і поширюється світом.

"Британія повинна усвідомлювати, що корупція з Росії експортується на вашу територію. Насамперед російські компанії, які часто контрольовані державою, переносять сюди свої корупційні методи", - сказав російський активіст.

За його словами, банк ВТБ – один із найбільших у Росії – став важливим гравцем на європейському фінансовому ринку, а здобуті сумнівним способом гроші російських посадовців перевозять у Британію, купують за них нерухомість, підприємства.

Дослідник організованої злочинності з Нью-Йоркського університету Марк Ґалеотті каже, що зараз однією з серйозних проблем для самої Росії і для Європи буде наркоторгівля, а саме перевезення героїну російською організованою злочинністю з Афганістану на Захід та у Китай.

Ґалеотті дотримується думки, що в 90-і роки корупція була частиною процесу розбудови нової Росії, і тому країна стала фактично прихистком для неї.

Проте, за словами науковця, щораз більше людей в Росії бачать, що корупція та організована злочинність гальмують розвиток країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!