"Авіакон" та Sagem приступають до спільної модернізації українських бойових Мі-24

Понеділок, 23 липня 2012, 19:08

Держпідприємство "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", яке входить до складу держконцерну "Укроборонпром", планує вже найближчим часом приступити до спільного з французькою Sagem етапу модернізації вертольота вогневої підтримки армійської авіації Сухопутних військ Збройних сил України Мі-24.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу підприємства.

Згідно з повідомленням, прийнятий на озброєння ЗСУ в травні 2012 року за підсумками першого етапу модернізації за участю українського ОПК Мі-24ПУ1 пройшов цикл льотних випробувань і готовий до виконання робіт по встановленню обладнання компанії Sagem.

Як уточнили в компанії, українська частина модернізації включає в себе оснащення вертольота вітчизняними: цифровим прицілом; обладнанням для нічного застосування; лазерною системою цілевказівки; новими двигунами; УКХ радіостанцією; системою захисту від ракет з ІЧ-наведенням.

Реклама:

У список встановленого обладнання виробництва французької компанії входять: бортовий комп'ютер; багатофункціональні дисплеї; оптико-електронна станція; інерціально-супутникова навігаційна система; генератор цифрової карти.

Французьке обладнання буде змонтовано на перший дослідний зразок модернізованого вертольота для наземної відпрацювання із залученням фахівців компанії Sagem.

"Наявність сучасного обладнання наближає модернізовані Мі-24 до стандартів НАТО: окремі блоки французького обладнання вже успішно встановлюються на західні зразки: вертольоти Cougar і NH90", - відзначили в компанії.

Модернізований Мі-24 планується продемонструвати в ході 8 міжнародного авіакосмічного салону "АВІАСВІТ-ХХІ", який відкриється 27 вересня на аеродромі "Київ-Антонов".

Глибока модернізація вертольота проводиться в два етапи з участю закордонного ОПК.

Програма здійснюється в кооперації 12 українських підприємств та французької Sagem.

На вертоліт встановлюється новий модернізований приціл НПК "Арсенал", нова ракета "Бар'єр-В" розробки ДКБ "Луч", новий двигун ТВ3-117ВМА-СБМ1В, вертолітний станція оптико-електронного придушення "Адрос" КТ-01АВЕ розробки НВФ "Адрон", а також сучасна європейська авіоніка.

Згідно з раніше озвученими Міноборони планам щодо співпраці, оснащення МІ-24 прицільно-оглядової станцією Sagem намічено на 2013 рік. Завершення модернізації Мі-24 у повному обсязі заплановано на 2014 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: