Італія хоче вкласти мільярд євро в туризм на Кавказі

Понеділок, 23 липня 2012, 12:06

Маріо Монті, антикризовий голова уряду Італії, зустрінеться в Москві з прем'єром Росії Дмитром Медведєвим, а в Сочі - з президентом Володимиром Путіним і обговорить можливість капіталовкладень у туризм на Кавказі.

Про це повідомили в прес-службі Кремля, передають "Ведомости".

На цих переговорах також багато часу буде відведено проектам в паливно-енергетичному комплексі - газопроводу "Південний потік", спільну розробку шельфу Чорного і Баренцового морів та електроенергетиці.

Ще одним серйозним спільним проектом стане розвиток туристичного кластера на півдні Росії.

Реклама:

Керівники ВАТ "Курорти Північного Кавказу" (КСК) та італійської девелоперської компанії Rizzani de Eccher в присутності Медведєва і Монті підпишуть протокол про наміри: Rizzani de Eccher пообіцяє інвестувати в будівництво комерційної та готельної інфраструктури кластера близько 1 млрд євро, повідомила прес-служба КСК.

Rizzani de Eccher сформує під цей проект консорціум з інвестиційних, кредитних, експортно-імпортних, будівельних і девелоперських підприємств.

У нього можуть увійти італійське державне агентство із страхування SACE, банківська група Intesa Sanpaolo і держбанк Cassa Depositi e Prestiti.

Візит Монті повинен продемонструвати, що і без колишнього прем'єра Сільвіо Берлусконі, особистого друга Путіна, російсько-італійські відносини динамічні, говорить людина, близька до МЗС, проте, основний акціонер Rizzani de Eccher - Клаудіо де Еккер вважається в Італії близькою до Берлусконі людиною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: