Нафта дешевшає через прогнози щодо ВВП Китаю

Понеділок, 23 липня 2012, 09:04

Світові ціни на нафту знижуються в ході торгів 23 липня через заяви члена комітету з монетарної політики ЦБ Китаю Суня Гоцин про можливе уповільнення економічних темпів в країні.

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI на електронних торгах в Нью-Йорку на ранок 23 липня знизилася на 1,55 долара, або на 1,69%, - до 90,28 долара за барель.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 1,46 долара, або на 1,37%, - до 105,37 долара за барель.

Реклама:

Як заявив Сунь Гоцин на економічному форумі в Пекіні, темпи зростання ВВП країни можуть сповільнитися до 7,4% в третьому кварталі з 7,6% у другому, досягнувши мінімальної відмітки за останні три роки.

"Криза в Європі продовжується, а ситуація в Китаї стає предметом серйозних побоювань. Крім того, на ринку зараз надлишкова пропозиція нафти, і зростання цін на сировину буде обмежене деякий час", - вважає менеджер Newedge Group в Токіо Кен Хасегава.

Інвестори очікують і новин з Греції, куди 24 липня прибуде місія міжнародних кредиторів (ЄС, ЄЦБ і МВФ).

Грецьке міністерство фінансів відзвітувало 20 липня про виконання бюджету за січень-червень 2012 року, заявивши, що вклалися в поставлені кредиторами рамки зниження дефіциту.

За даними відомства, дефіцит за перше півріччя становив 12,5 мільярда євро проти запланованих меморандумом з кредиторами з ЄС і МВФ 14,9 мільярда євро.

"Європейська ситуація залишається джерелом волатильності на ринках", - вважає головний економіст National Commercial Bank Ярмо Котілайне.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: