Fitch підтвердило рейтинги ще трьох українських банків

П'ятниця, 20 липня 2012, 13:26

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента УкрСиббанку, Укрсоцбанку і ВТБ Банку (Україна) в іноземній валюті на рівні "B" зі "стабільним" прогнозом, а також їх рейтинги стійкості на рівні "ССС".

Про це повідомляє портал "Дело".

В агентстві відзначили, що довгострокові рейтинги дефолту трьох розглянутих банків, а також їх рейтинги підтримки та національні рейтинги обумовлені ймовірністю надання цим фінансовим організаціям підтримки від їх мажоритарних акціонерів.

Частка в УкрСиббанку в розмірі 85% належить французькому BNP Paribas, 95% в Укрсоцбанку знаходиться у власності італійського UniCredit SpA через віденський дочірній банк UniCredit Bank Austria AG, а більш ніж 99% у ВТБ Банку (Україна) володіє російський ВАТ Банк ВТБ.

Реклама:

Надалі довгострокові рейтинги зазначених банків можуть бути підвищені чи понижені у разі підвищення або пониження суверенних рейтингів і стелі країни України.

Крім того, по кожному з банків Fitch буде приймати до уваги готовність їх акціонерів продовжувати діяльність в Україну, що може вплинути на ймовірність надання підтримки, яка враховується в рейтингах.

Рейтинги стійкості трьох банків як і раніше відображає їхні слабкі позиції на самостійній основі і високу залежність від своєчасної підтримки капіталом і фондуванням (для Укрсоцбанку і ВТБ Банку (Україна)) з боку їх материнських структур.

Хоча якість активів стабілізувався в кожному з даних банків, залишається великий обсяг реструктуризованих кредитів, процедура повернення коштів за якими, ймовірно, буде тривалим процесом і може зажадати визнання додаткових відрахувань в резерв під знецінення кредитів.

У той же час потенціал зростання балансу і генерування прибутку стримується через все ще слабкою макроекономічної кон'юнктури та періодичної нестачі ліквідності в національній валюті.

Рейтинги стійкості можуть бути підвищені у разі істотного поліпшення якості активів, повернення до стабільного генерування прибутку і створення більш сильного запасу капіталу.

Рейтинги стійкості можуть бути знижені в разі подальшого визнання знецінення кредитів, яке додатково позначиться на капіталізації.

Як повідомлялося, у четвер міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги чотирьох українських банків із національним капіталом - ПриватБанку, банку "Південний", Індустріалбанку та банку "Хрещатик".

Зокрема, агентство підтвердило довгостроковий і короткостроковий рейтинги дефолта емітента ("РДЕ") ПриватБанку на рівні "B" зі "стабільним" прогнозом.

Рейтинги інших трьох банків встановлені на рівні "В-", зі "стабільним" прогнозом для банків "Прівденний" і "Хрещатик", а також "негативним" для Індустріалбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: