Ціни на нафту виросли через нестабільність на Близькому Сході

Четвер, 19 липня 2012, 11:07

Ціни на нафту Brent тримаються близько 106 доларів за барель після досягнення семитижневого максимуму завдяки геополітичним страхам і коментарям ФРС про те, що економіка США уникне другої хвилі рецесії.

Вибух в Дамаску, що забрав життя ключових сирійських силовиків, і атака на ізраїльських туристів в Болгарії, в якій єврейська держава звинуватило Іран, можуть ще сильніше розгойдати ситуацію на Близькому Сході і привести до перебоїв в постачаннях "чорного золота", повідомляє агентство Reuters.

На руку нафтовим котируванням виявилися і коментарі президента ФРС Бена Бернанке про те, що положення світової економіки перестане погіршуватися.

До 7.31 нафту Brent додала в ціні 79 центів - до 105,95 долара за барель, американська нафта подорожчала на 51 цент - до 90,38 долара за барель, піднявшись до піку семи тижнів.

Реклама:

"Зростання WTI вище 90 доларів говорить про поліпшення настроїв в цілому по ринку", - вважає Тецу Еморі з Astmax Investments.

"Вона впала до мінімумів в червні, а тепер розгорнулася. Напруга між Іраном і Заходом - також важливий фактор", - відзначає він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!