Fitch знизило рейтинг стійкості банку "Форум"

Понеділок, 16 липня 2012, 09:38

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг стійкості банку "Форум", підконтрольного німецькому Commerzbank, з "CCC" до "CC".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Fitch.

Зниження рейтингу стійкості, згідно із повідомленням, відображає триваюче погіршення якості його фінустанови, істотний тиск на капітал і високу ймовірність того, що банку можуть знадобитися додаткові вливання капіталу для відновлення платоспроможності.

Також агентство підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) банку на рівні "B", проте погіршило прогноз за ним зі "стабільного" на "негативний".

Реклама:

"Негативний прогноз по РДЕ відображає думку Fitch, що Commerzbank, швидше за все, буде активно вишукувати можливості, щоб позбутися банку в найближчій або середньостроковій перспективі", - відзначили в агентстві.

Fitch вказує, що така точка зору заснована на слабких показниках і фінансовому становищі "Форуму", обмежених перспективах розвитку, а також на тому факті, що Commerzbank не визначив український ринок як стратегічно важливий для групи.

На думку аналітиків Fitch, Commerzbank, імовірно, буде продовжувати надавати підтримку "Форуму" доти, поки він залишається власником контрольного пакета.

Тим не менш, рейтинги "Форуму" за довгостроковими РДЕ можуть бути знижені, можливо, до рівня його рейтингу стійкості, якщо продаж банку буде завершений.

Банк "Форум" заснований в 1994 році. Основним його акціонером з пакетом в 96,0635% акцій є Commerzbank Auslandsbanken Holding AG.

На початку червня про можливість придбання банку "Форум" заявила українська фінансово-промислова група "Смарт-холдинг", яка уже контролює Юнекс Банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: