Для порядку в банківському секторі Іспанії потрібно 90 мільярдів євро - МВФ

Субота, 9 червня 2012, 10:14

МВФ оприлюднив раніше неофіційно анонсовану доповідь про те, що іспанським банкам потрібно 40 млрд євро на рекапіталізацію.

Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на ВВС.

За даними видання, найближчим часом міністри фінансів єврозони повинні провести телефонну конференцію, на якій будe обговорюватися ця ситуація.

Джерела в структурах ЄС 8 червня говорять, що Мадрид може офіційно запросити фінансову допомогу банкам Іспанії вже в ці вихідні.

Реклама:

Пізніше віце-прем'єр Сорайя Саенс де Сантамарія спростувала ці повідомлення.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой вперше визнав, що він обговорює варіанти підтримки іспанських банків з європейськими лідерами, відзначало Bloomberg.

При цьому він має намір дочекатися результатів міжнародного аналізу іспанської банківської системи, перш ніж прийняти рішення про оптимальний спосіб покриття її фінансових потреб.

Щоб привести в порядок весь банківський сектор Іспанії, необхідно 90 млрд євро, вважають в МВФ.

З цієї суми 40 млрд євро припадають на дефіцит капіталу найбільших банків.

Розрахунки зроблені на підставі результатів стрес-тестів.

У звіті фонду говориться, що необхідна сума може бути ще більше, щоб забезпечити вихід з найгіршої ситуації.

Стрес-тести показали, що ключові для банківської системи кредитні організації залишаються стійкими, проте в деяких сегментах спостерігається нестійкість.

"При несприятливому сценарії найбільші банки будуть досить капіталізовані, щоб протистояти подальшому погіршенню ситуації, а деякі банки повинні збільшити капітал приблизно на 40 млрд євро. Потреби в докапіталізації цих банків можуть бути більші, оскільки вона може включати також витрати на реструктуризацію та рекласифікацію кредитів", - йдеться в прес-релізі МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: