Україна оголосила конкурси щодо двох шельфових ділянок

Вівторок, 5 червня 2012, 12:49

Україна оголосила конкурс про проведення конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції (УРП) вуглеводнів, які видобуватимуться в межах Скіфської і Фороської ділянок Чорноморського шельфу.

Відповідні оголошення опубліковані в газеті "Урядовий кур'єр" № 98 (4742) від 2 червня, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Заяви на участь в конкурсі будуть прийматися Державною службою геології і надр Україні до 18:00 2 серпня 2012 року.

Плата за участь у конкурсі становить 1 млн гривень. Вартість пакету конкурсної документації складає 12 млн гривень.

Реклама:

Як відомо, раніше Кабінет міністрів своєю постановою щодо розподілу вуглеводнів у межах Скіфськоїо і Фороської ділянок від 23 травня 2012 року встановив, що мінімальний розмір спеціального платежу до державного бюджету, який вноситься інвестором протягом 10 днів після підписання угоди (премія за підписання угоди про розподіл продукції в загальний фонд державного бюджету), повинен становити не менше 2,4 млрд гривень.

Мінімальний обсяг інвестицій протягом першого етапу геологорозвідувальних робіт повинен становити не менш ніж 1,6 млрд гривень.

Обсяг інвестицій протягом другого етапу геологорозвідувальних робіт, у тому числі дослідно-промислової розробки, визначається за результатами конкурсу.

Обсяг загальних інвестицій, у тому числі тих, які необхідні для забезпечення промислової розробки, визначається за результатами конкурсу.

Переможець конкурсу і держава в особі Кабінету міністрів укладають угоду строком на 50 років.

За інформацією міністра екології та природних ресурсів Едуарда Ставицького, Скіфська ділянка займає близько 17 тис. квадратних кілометрів, Фороська - 14 тис. квадратних кілометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: