Китай обіцяє досягти запланованого зростання експорту

Вівторок, 26 червня 2012, 10:58

Міністерство торгівлі Китаю в вівторок спробувало розвіяти побоювання про уповільнення економічного зростання, заявивши, що експорт, імовірно, виросте в найближчі місяці і країна зможе досягти 10-відсоткового прогнозу зростання в 2012 році.

Шень Даньян, представник міністерства торгівлі Китаю, сказав, що, згідно з численними даними, експорт та імпорт в червні ростуть так само швидко, як і в травні, коли торгові відвантаження більш, ніж удвічі перевищили прогнози ринку, пише Reuters.

"Експорт і імпорт Китаю все ще ростуть в рамках очікуваного діапазону і вони покращуються, - сказав Шень репортерам. - Від деяких компаній і деяких регіонів ми знаємо, що зростання торгівлі в червні дуже успішне і відповідає травневим темпам".

Тим не менш, зростання китайського експорту цього року наполовину повільніше, ніж в минулому, на тлі боргової кризи в Європі і слабкого попиту в США.

Реклама:

Це змушує інвесторів боятися, що друга найбільша економіка єврозони втрачає темпи швидше, ніж очікувалося.

У перші три з п'яти місяців поточного року зростання експорту Китаю не досягло запланованих на 2012 рік 10%.

Раніше в червні міністр торгівлі Чень Демін сказав, що торговий прогноз "похмурий" і "якщо пощастить" Китай досягне орієнтиру зростання експорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: