"Газпром" відзвітував про випробування "Північного потоку"

Середа, 20 червня 2012, 16:25

Сьогодні голова правління "Газпрому" Олексій Міллер відвідав компресорну станцію "Портова" - ключовий елемент функціонування газопроводу "Північний потік".

Як повідомляє прес-служба монополії, йому був представлений звіт про завершення тестових випробувань першої нитки газопроводу, передає Gazeta.ua.

"Тестові випробування проводилися відповідно до галузевих стандартів гарантії безпеки і надійності газопроводу. Вони припускали виконання двох основних умов: поставку не менше 1 млрд куб. м газу протягом місяця і забезпечення повного навантаження в триденний період", - сказано в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що обидві умови були виконані: з 15 травня по 14 червня 2012 року з першій нитці "Північного потоку" споживачам було поставлено більше 1,1 млрд куб. м газу, при цьому з 22 по 24 травня перша нитка газопроводу працювала на повному завантаженні (75 млн куб. м газу на добу), що відповідає проектній потужності 27,5 млрд куб. м в рік.

Реклама:

"Випробування "Північного потоку" пройшли успішно. Це доказ найвищої надійності газопроводу як нового маршруту поставок російського газу в Європу. Аналогічні випробування другої нитки "Північного потоку" заплановано на майбутнє літо. Нові маршрути - це турбота про наших європейських споживачах, це гарантія того, що їхні потреби в газі будуть забезпечені, а енергетична безпека країн ЄС буде неухильно зростати", - сказав Олексій Міллер.

Нагадаємо, газопровід "Північний потік" йде в обхід України.

Як повідомлялося, з початком експлуатації російсько-європейського газопроводу "Північний потік" Україна втратила 15% від надходжень, які вона раніше отримувала за транзит газу з Росії до Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: