"Газпром" не веде з Україною переговори про перегляд цін на газ

Середа, 20 червня 2012, 11:39

Переговори стосовно перегляду цін на газ з Україною не ведуться.

Про це заявив генеральний директор ТОВ "Газпром експорт" Олександр Медведєв, повідомляє агентство УНІАН.

"У нас переговори щодо перегляду цін (на газ) з Україною зараз не ведуться. У нас є консультації за контрактом, але жодних офіційних переговорів стосовно перегляду цін ми не ведемо", - сказав він.

Також Медведєв поінформував, що "Газпром" чекає, що Україна в 2012 році споживе не менше 40 млрд кубометрів газу, повідомляє "Интерфакс".

Реклама:

"Російського газу на Україну надійде близько 40 млрд кубометрів", - сказав він, зазначивши, що ці обсяги включають закачування газу в ПСГ, яке ведеться нині.

Як відомо, згідно із контрактом між "Нафтогазом" і "Газпромом", Україна повинна щороку купувати 52 млрд кубометрів газу.

Водночас, Україна в 2012 і 2013 роках планує скоротити закупівлі природного газу в "Газпрому" до 27 млрд кубометрів через його дорожнечу.

Ціна імпортованого НАК "Нафтогаз України" до країни російського природного газу в першому кварталі 2011 року склала 264 долари за тисячу кубометрів, у другому кварталі - близько 297 доларів за тисячу кубометрів, у третьому - близько 355 доларів за тисячу кубометрів, у четвертому - близько 400 доларів за тисячу кубометрів.

У першому кварталі 2012 року ціна російського газу склала близько 416 доларів за тисячу кубометрів, у другому кварталі - близько 425 доларів.

Прогнозується, що у третьому кварталі ціна буде трохи вище 426 доларів за тисячу кубометрів.

Україна тривалий час добивається перегляду газових контрактів з РФ, вважаючи ціну на газ завищеною, а на транзит - навпаки, заниженою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: