У Податковій придумали, як підвищити інвестиційну привабливість агросектора

Четвер, 14 червня 2012, 15:47

Державна підтримка аграріїв за рахунок податкових пільг призведе до підвищення інвестиційної привабливості сільського господарства.

Таку думку висловив голова Державної податкової служби Олександр Клименко під час зустрічі з представниками агропромислового комплексу в Одесі, повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу ДПСУ.

"Державна підтримка вітчизняного аграрного сектору за рахунок податкових пільг повинна отримати віддачу у вигляді реальних інвестицій в розвиток інфраструктури та оновлення обладнання, збереження потенціалу земельних ресурсів, на підтримку і розвиток українських сіл та їхніх мешканців", – зазначив Клименко.

Він нагадав, що в рамках спеціального режиму оподаткування сільгоспвиробникам 2011 року залишили на розвиток 13,2 млрд нарахованих сум ПДВ.

Реклама:

У 2012 році державна підтримка за цією методикою становить 4,9 млрд гривень. Такі преференції мають 15,7 тис. платників.

Разом із тим, відзначив Клименко, позитивна динаміка розвитку АПК дозволила підвищити податкові надходження від підприємств галузі.

Так, минулого року сільгоспвиробники перерахували до бюджету 20,1 млрд гривень - на 3,2 млрд гривень більше ніж у 2010 році.

У січні-квітні 2012 року до бюджету вже сплачено 5,3 млрд гривень.

"Але є одна проблема – сільгоспвиробників часто використовують у схемах ухилення від оподаткування. Пільгові суми витрачаються не за призначенням – за нашими підрахунками, не менше 20% "тіні" ховається саме в АПК. І наше спільне завдання – зробити так, щоби інвестиції та державна підтримка були спрямовані на тих, хто здатен скористатися цим на користь державі", - підкреслив Клименко.

З огляду на це, керівник податкової також виступив із ініціативою створення спільної робочої групи, до якої входитимуть представники ДПСУ та Федерації роботодавців агропромислового комплексу та продовольства.

Експерти цієї групи працюватимуть над покращенням адміністрування земельного податку та вирішенням питань оподаткування аграрної галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: