Янукович підвищив вкладників недержавних пенсійних фондів у правах

Середа, 13 червня 2012, 16:25

Президент Віктор Янукович схвалив закон, який передбачає оптимізацію черговості відшкодування по розміщених в банках активів недержавних пенсійних фондів при банкрутстві банків.

Зокрема, даний документ передбачає внесення змін до черговість задоволення вимог до збанкрутілому банку (така черговість регулюється статтею 96 закону "Про банки і банківську діяльність"), пише газета "Дело".

Відповідно до закону, відшкодування по розміщених в банках активів недержавних пенсійних фондів повинно здійснюватися в четверту чергу (слідом за відшкодуванням за зобов'язаннями банку, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров'ю громадян, відшкодуванням вимог співробітників банку по зарплаті та відшкодуванням вимог Фонду гарантування вкладів фізичних осіб).

Після відшкодування за активами НПФ здійснюється відшкодування за вимогами вкладників-фізичних осіб (понад суми, що виплачується Фондом гарантування), потім - відшкодування за вимогами Національного банку, потім - за вимогами Міністерства фінансів.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!