Країнам Балтії запропоновано створити регіональний ринок газу

Середа, 13 червня 2012, 16:14

Країнам Балтії необхідно активніше докладати зусилля по проектам, які сприятимуть формуванню регіонального ринку природного газу.

Про це заявила в середу президент Литви Даля Грібаускайте під час відвідування Інчукалнського газосховища в Латвії, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Дуже важливо створити реально функціонуючий ринок природного газу країн Балтії, щоб наші споживачі платили сталу в умовах конкуренції, а не диктуються монополістом ціну", - сказала Грибаускайте.

Для цього, на її думку, слід зробити кроки з пошуку нових постачальників газового сировини, а також задіяти можливості терміналу зрідженого природного газу в Клайпеді, який Литва поки тільки планує побудувати в 2014 році в Клайпеди державному морському порту, і існуючого Інчукалнського газосховища.

Реклама:

"Воно могло б стати регіональним газовим банком, тому Литва зацікавлена в нарощуванні потужності Інчукалнського сховища", - зазначила Грібаускайте.

Литва постійно тримає в ньому 40 млн кубометрів газу - резерв, якого б вистачило на 40 днів.

На думку президента країни, необхідно пов'язати воєдино будуються і діють у Литві, Латвії та Естонії газові об'єкти, побудувати з'єднання з газовими мережами Польщі, в результаті чого реально сформується регіональний ринок природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: