Азаров про засилля технічних агрокультур: Такі доходи нам не потрібні

Субота, 5 травня 2012, 20:23

Микола Азаров доручив міністру аграрної політики Миколі Присяжнюку посилити контроль над використанням земель для вирощування технічних культур, аби не допускати виснаження ґрунтів.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу Кабміну.

Під час селекторної наради у Мінекології Азаров сказав: "Хочу звернути вашу увагу на те, що в країні має місце варварська експлуатація ріллі під технічні культури і це виснажує землі".

При цьому він навів приклад, що в одному з районів Миколаївської області 80% землі засіяно соняшником, при нормі для регіону 29%.

Реклама:

Азаров доручив Присяжнюку за тиждень зібрати голів обласних і районних держадміністрацій, які понаднормово висівають технічні культури, та провести з ними відповідну роз’яснювальну роботу.

"За тиждень міністр аграрної політики і продовольства запросить до себе на нараду тих голів обласних держадміністрацій, які не займаються серйозно цим питанням, і запитаємо у них, як вони виконують рекомендації Мінагрополітики для підтримки родючості ґрунтів. Це нікуди не годиться. Така експлуатація землі і такі доходи нам абсолютно не потрібні", - сказав Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!