Fitch підтвердило рейтинг облігацій "Газпрому"

Середа, 30 травня 2012, 19:15

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинг облігацій Gazprom International SA на рівні "A-" зі "стабільним" прогнозом.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Fitch.

Згідно із повідомленням, підтвердження рейтингу відображає стабільні показники по надходженнях майбутніх періодів і зниження ризику поставок за відповідними газовими контрактами за рахунок використання нового трубопроводу "Північний потік".

Gazprom International SA є угодою із майбутніми надходженнями в рамках сек'юритизації експортної виручки ВАТ "Газпром" від продажів газу компанії Eni Spa в Італії і компанії GasTerra в Нідерландах.

Реклама:

Перш ніж бути спрямованими "Газпрому", всі кошти від покупців газу надходять на зарубіжний рахунок надходжень за угодою.

І продажу газу, і середні ціни залишаються стабільними, незважаючи на кілька поправок, внесених в умови контракту з GasTerra.

Коефіцієнти покриття боргу (DSCR) за 6 і 12 місяців склали відповідно 17,9 x і 17,3 x за останній звітний період, що закінчується в листопаді 2011 року, і угода комфортно пройшла відповідні DSCR-тести.

До недавнього часу "Газпром" транспортував газ до Західної Європи за двома основними коридорах: по білоруському коридору, через Республіку Білорусь і Польщу, і з української коридору, через Україну, Словаччину та Чеську Республіку.

Відкриття трубопроводу "Північний потік" в листопаді 2011 року дає "Газпрому" третій коридор для транспортування газу безпосередньо з Росії в Німеччину через Балтійське море.

Fitch розглядає цю додаткову гнучкість як згладжує фактор по ризику перебоїв з поставками і надходженнями за угодою.

ВАТ "Газпром" визначений показник безперервності діяльності "GC2".

Відповідно до методології агентства, за операціями сек'юритизації майбутніх надходжень в разі показника "GC2" перевищення рейтингом угоди рейтингу дефолту емітента (РДЕ) оригінатора у національній валюті може становити до чотирьох рівнів.

Таке перевищення буде нижчою, якщо оригінатор має рейтинг інвестиційної категорії.

На думку Fitch, історичні показники, поточні коефіцієнти покриття боргу і структурні характеристики облігацій Gazprom International SA відповідають рейтингу угоди на два рівні вище довгострокового РДЕ ВАТ "Газпром" в національній валюті на рівні "BBB".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: