Медведєв доручив прискорити приватизацію держкомпаній Росії

Понеділок, 21 травня 2012, 20:18

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив прискорити процес приватизації.

Про це заявив перший віце-прем'єр російського уряду Ігор Шувалов, передає "Лєнта.ру".

За словами заступника голови уряду, прискорений графік приватизації буде готовий через 7-10 днів.

Медведєв назвав прискорення приватизації в числі інших пріоритетних завдань, які має виконати новий уряд в перші шість місяців своєї роботи.

Реклама:

"За ним буде зчитуватися реальний, а не паперовий курс уряду", - підкреслив прем'єр-міністр.

Першим завданням, за його словами, має стати прийняття ключових соціально-економічних програм, другим - внесення до парламенту трирічного бюджету (на 2013-2015 роки), третім - зростання зарплат у соціальній сфері.

Також глава уряду доручив зайнятися реформуванням держслужби, забезпечити обговорення рішень уряду в рамках експертних груп та громадських рад та запустити дорожні карти про поліпшення на митниці, в будівництві та енергетиці, підготовлені Агентством соціальної інформації.

В кінці квітня Шувалов заявляв, що новий прем'єр-міністр підпише новий план приватизації протягом перших тижнів своєї роботи.

Тоді ж віце-прем'єр підтвердив, що першим великим активом, виставленим на приватизацію, може стати пакет акцій "Сбєрбанку" в розмірі 7,6%.

Дмитро Медведєв регулярно виступає за проведення масштабної приватизації.

10 квітня він заявив, що процес продажу держактивів гальмують лобісти, але уряд, за його словами, має довести розпочату роботу до кінця.

Тоді ж Медведєв доручив до 1 липня 2012 року надати повний список держактивів, причому чиновники повинні обґрунтувати необхідність збереження державної участі по кожному з підприємств у списку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: