Фірташ продав своїм держкомбінатам товарів ще на 400 мільйонів

П'ятниця, 18 травня 2012, 10:28

Державні підприємства, контрольовані групою Дмитра Фірташа, 3-11 травня за результатами тендерів уклали низку угод на постачання товарів з приватними компаніями Фірташа на загальну суму 391,37 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

ПАТ "Сумихімпром" заплатить 371,83 млн гривень ПрАТ "Сєвєродонецьке об’єднання Азот" за 66 тис тон технічного рідкого аміаку по 4,237 тис гривень за тонну і 23 тис тонн гранульованого карбаміду по 4,008 тис гривень за тонну.

В квітні "Сумихімпром" придбав у цього ж підприємства аміак по 3,744 тис гривень за тонну.

Реклама:

ПрАТ "Сєвєродонецьке об’єднання Азот" належить групі Дмитра Фірташа.

Державне ПАТ "Сумихіпром" управляється державним холдингом "Титан України".

В 2010 році "Сумихімпром" очолив Ігор Лазакович, який до цього чотири роки працював заступником голови правління фірташівського "Кримського титану".

Також "Сумихімпром", ДП "Запорізький титано-магнієвий комбінат" і ПрАТ "Кримський титан" уклали низку угод на постачання різних товарів з ТОВ "Сінтез ресурс" на суму 19,53 млн гривень.

З врахуванням цих закупівель, "Сінтез ресурс" в 2012 році отримав підряди хімічних держкомпаній, контрольованих менеджерами Фірташа, на загальну суму 1,406 млрд гривень.

В 2011 році фірма отримала аналогічні підряди на 246,38 млн гривень.

Одним з засновників "Сінтез ресурсу" минулого року був перший заступник директора ТОВ "Остхем Україна" Олег Кікта, зараз фірма перереєстрована на кіпрський офшор "Ганард венчерз лімітед".

Директором фірми є Олег Вотінцев, відомий як комерційний директор "Кримського титану", що контролюється групою Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: