Глава Facebook назвав мобільні сервіси головним пріоритетом

Субота, 12 травня 2012, 11:24

Головним пріоритетом найбільшої в світі соцмережі Facebook на 2012 рік є розвиток мобільних сервісів.

Про це заявив гендиректор Facebook Марк Цукерберг на зустрічі з інвесторами, передають "РИА новости" з посиланням на Reuters.

Зустріч в Пало Альто - одному з ключових міст Кремнієвої долини - продовжила серію презентацій для потенційних інвесторів Facebook (roadshow) напередодні первинного публічного розміщення акцій компанії на біржі (IPO).

На зустріч з Цукербергом та іншими топ-менеджерами Facebook прийшли близько 200 інвесторів.

Реклама:

Серед аспектів бізнесу соцмережі, що зацікавили фінансистів, була здатність Facebook заробляти на мобільних сервісах для забезпечення джерела виручки в довгостроковій перспективі.

За даними на квітень, мобільними сервісами Facebook користувалися близько 488 млн користувачів.

У березні Facebook, яка до тих пір ніяк не монетизувала популярність мобільних послуг, запустила можливість розміщувати рекламу преміум-формату Sponsored Stories в новинній стрічці користувачів, що заходять в соцмережу з мобільного пристрою.

Однак соцмережа попередила інвесторів, що зростання виручки в мобільному секторі залежить не тільки від самої Facebook, але також від ефективної роботи мобільних операційних систем, мереж і стандартів.

Розміщення на біржі акцій Facebook багато експертів називають довгоочікуваною подією 2012 року в інтернет-індустрії.

Компанія має намір залучити близько 10,6 мільярда доларів, а за підсумками IPO її капіталізація може становити безпрецедентну для онлайн-сектора суму до 96 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: