У Росії витрачають мільйони на закупівлю iPad для чиновників

Неділя, 8 квітня 2012, 12:26

Департамент інформаційний технологій Москви (ДІТ) оголосив конкурс на закупівлю планшетів iPad 2 в числі 110 штук.

Початкова ціна контракту становить близько 2,9 млн рублів (725 тис гривень), передає "CNews".

Планшети закуповуються для використання в системі електронного документообігу (СЕД) уряду Москви, йдеться в конкурсній документації.

Як пояснили журналістам у департаменті, дана партія призначена для керівників московських органів виконавчої влади та їх заступників, у середньому - по 2-4 планшета на департамент.

Реклама:

За словами представника ДІТ Костянтина Горохова, протягом року планується ще одна закупівля планшетів - для міських префектур.

Заявки від них зараз збираються, додає він.

Зараз робота з СЕД здійснюється зі стаціонарних робочих місць.

В ДІТ кажуть, що планшети дозволять прискорити терміни прийняття рішень і призначення виконавців за рахунок того, що тепер керівники зможуть більш оперативно працювати з документами.

Крім того, за словами Горохова, за допомогою iPad керівна ланка в віддаленому і оперативному режимі зможе отримувати доступ до матеріалів засідань уряду та міжвідомчих нарад - в кінці 2011 року для цього була введена в експлуатацію автоматизована інформаційна система "Нарада", куди всі ці матеріали викладаються.

Закуплені iPad 2 повинні підтримувати Wi-Fi, 3G і володіти 16 ГБ пам'яті. За один такий пристрій влада готова заплатити максимальну ціну близько 26 тис рублів (близько 6,5 тис гривень).

Варто зазначити, що iPad користується популярністю серед чиновників по всій Росії.

Закупівлі цього планшета в різних обсягах для різних регіонів раз у раз з'являються на сайті держзакупівель.

Своє бачення переваг iPad над планшетами на базі ОС Android раніше пояснювали в Мінкомзв'язку.

На думку представників відомства, "iPad добре зарекомендував себе як платформа, вільна від вірусів, у той час як це є болючим місцем рішень, побудованих на ОС Android".

У числі мінусів ОС від Google в Мінкомзв'язку також згадували її "сильну фрагментованість", що робить розробку ПЗ для цієї платформи "дещо складною і витратною в порівнянні з iPad".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!