Уряд "відпустив" акциз на нафтопродукти

Четвер, 5 квітня 2012, 19:19

Кабінет міністрів на засіданні в четвер принципово схвалив рішення ввести плаваючу ставку акцизного збору з нафтопродуктів.

Про це заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Рішення загалом ухвалене, але воно потребує певного доопрацювання, відповідно, будемо його доопрацьовувати, і вже найближчим часом це рішення буде вже остаточно ухвалене", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив на своєму сайті, що у зв'язку зі зростанням світових цін на нафту і для збереження цінової стабільності на внутрішньому ринку Кабмін розробляє законопроект про плаваючі ставки акцизного збору з нафтопродуктів, згідно з яким величина акцизу залежатиме від котирувань нафти на світових біржах.

Реклама:

Подорожчання нафтопродуктів на українському ринку розпочалося наприкінці лютого – на початку березня.

За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі, на 27 березня середня ціна бензину А-95 в Україні становила 10,94 грн/л, дизпалива - 10,12 грн/л. З кінця лютого вони зросли відповідно на 5% і 3,8%.

Експертно-аналітична група при уряді в лютому рекомендувала трейдерам утримувати ціни на паливо марки А-95 і дизпалива на рівнях відповідно до 10,54 грн/л і 9,84 грн/л до кінця місяця, а в березні двічі визнала обґрунтованим їх підвищення на 0,1 грн/л.

У результаті верхня межа цінового коридору ЕАГ на кінець березня становила 11,4 грн/л А-95 і 10,40 грн/л дизпалива, однак на початку цього тижня у великих роздрібних мережах ці нафтопродукти подорожчали ще на 0,05-0,1 грн/л - відповідно до 11,45 грн/л і 10,49 грн/л.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!