Уряд дозволив експортувати електроенергію без урахування "дотаційних сертифікатів"

Вівторок, 3 квітня 2012, 15:40

Кабінет міністрів дозволив експортувати електроенергію до Словаччини, Угорщини, Румунії та Польщі за оптовою ринковою ціною без урахування обсягів дотації для компенсації втрат, пов'язаних із постачанням електроенергії за регульованим тарифом (т.з. "дотаційних

Таке рішення закріплене урядовим розпорядженням №163-р від 28 березня 2012 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Уряд також доручив державному підприємству "Енергоринок" забезпечити укладення з постачальниками електроенергії договорів купівлі-продажу на оптовому ринку електроенергії України для її подальшого експорту до цих країн.

У розпорядженні зазначено, що з такою пропозицією на уряд вийшло Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

Реклама:

Як повідомлялося, Україна з червня 2009 року дозволила здійснювати експортні постачання власної електроенергії за ОРЦ без урахування дотаційних сертифікатів до Білорусі, із серпня - до Молдови.

Дотаційні сертифікати - різновид компенсації постачальникам електричної енергії, які працюють за регульованим тарифом, збитків від постачання електроенергії окремим категоріям споживачів, переважно населенню.

Кожен постачальник за регульованим тарифом захищає в Національній комісії регулювання електроенергетики обсяг дотаційних сертифікатів, виходячи зі структури своїх споживачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: