Росспоживнагляд готує нову перевірку українських сирів

Понеділок, 23 квітня 2012, 09:14

Фахівці Росспоживнагляду у понеділок їдуть в Україну для нової інспекції заводу, який збирається постачати сир на російський ринок.

Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Планується проведення інспектування підприємства "Дубномолоко", - поінформував він.

Як відомо, минулого тижня санітарна служба РФ офіційно дала "зелене світло" постачанням сиру із трьох українських заводів, на які виїжджали російські експерти для інспекції.

Реклама:

"За результатами перевірок трьох молокопереробних підприємств України, а також розроблених заходів щодо усунення виявлених недоліків прийнято рішення про відновлення постачання сирів на російський ринок ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод" та ПП КФ "Прометей" філії "Менський", - повідомив сайт Росспоживнагляду минулої п'ятниці.

17 квітня в Москві глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко провів переговори з главою міністерства економічного розвитку і торгівлі Петром Порошенко, було вирішено зняти ембарго на постачання сиру з трьох українських підприємств.

Після зустрічі з Порошенком Онищенко сказав журналістам, що український сир повернеться на ринок РФ, якщо у російської сторони не буде претензій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!