Російським виробникам труб заважає бізнес Віктора Пінчука

Четвер, 12 квітня 2012, 18:08

Російським виробникам труб заважає імпорт в Росію дешевої продукції кількох українських підприємств, таких як Інтерпайп Віктора Пінчука.

Про це сказав у четвер глава Фонду розвитку трубної промисловості Росії, пише Reuters.

За його словами, російське трубне лобі чекає зниження обсягів ринку в 2012 році і посилення конкуренції через вступ Росії до Світової організації торгівлі.

"Поточний рік, швидше за все, буде трохи нижче (за обсягами російського ринку труб)", - сказав директор некомерційного фонду Олександр Дейнеко на брифінгу в Москві. - Може бути, на кілька відсоткових пунктів нижче".

Реклама:

Обсяг трубного ринку РФ за підсумками 2011 року в натуральному вираженні становив близько 10,3 мільйона тонн, піднявшись приблизно на 12% у річному порівнянні майже до рівня докризового 2007 року.

При цьому на частку ПЕК у 2011 році довелося понад третини продажів трубної продукції російських компаній, розповів Дейнеко.

Обсяг ринку труб великого діаметру в 2011 році виріс набагато сильніше, майже на третину, завдяки введенню і успішному освоєнню нових потужностей, сказав директор ФРТП.

Попит на продукцію російських виробників труб, які в основному орієнтовані на паливно-енергетичний комплекс, буде млявим, так як в уряді пробуксовує узгодження інвестпрограм ключових споживачів, включаючи монополістів "Газпром" і "Транснефть", а ряд проектів в ПЕК, які могли б стати центром тяжіння для продукції трубних компаній, відкладається.

Після формального вступу Росії в СОТ в цьому році знизяться стримуючі імпорт мита, через що на російському трубному ринку зросте конкуренція, сказав Дейнеко.

Російським виробникам труб, найбільшими з яких є Об'єднана металургійна компанія, Трубна металургійна компанія і Челябінський трубопрокатний завод, також заважає імпорт в Росію дешевої продукції кількох українських підприємств, таких як Інтерпайп, які користуються угодою про пільговий режим поставок і не платять антидемпінгове мито, сказав директор трубного лобі.

"У них технології в основному 70-х років минулого століття", - сказав Дейнеко, розмірковуючи про стан української трубної промисловості.

"Ми вийшли з ініціативою в липні 2012 року далі не продовжувати (угоду про пільговий режим поставок в рамках Митного союзу). Нехай всі будуть в рівних умовах, нехай конкурують", заявив Дейнеко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: