Уряд пропонує списати борги комунальних підприємств

Вівторок, 10 квітня 2012, 17:16

Кабмін пропонує списати частину боргів підприємств централізованого водопостачання та водовідведення.

Про це йдеться у зареєстрованому 9 квітня законопроекті "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет на 2012 рік", передає "Реальна економіка".

На 1 січня 2012 року заборгованість становила 3,8 мільярда гривень.

Згідно з пояснювальною запискою, борги зумовлені недоотриманням підприємствами водопостачання фінансування через невідповідність тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення з їх економічно обґрунтованим рівнем та відсутністю дотації з бюджету.

Реклама:

Так, підприємства фактично позбавлені джерел для розрахунків за спожиту електричну енергію, що у свою чергу, вкрай негативно впливає на стан розрахунків енергопостачальних підприємств з енергогенеруючими компаніями, у тому числі за спожите паливо, перед бюджетом.

Законопроект передбачає надання субвенції з держбюджету місцевим бюджетам для погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги на 1,8 мільярда гривень.

Нагадаємо, у 2011 році Верховна рада списала борги підприємств паливно-енергетичного комплексу на понад 24 мільярди гривень перед державним бюджетом, а також взаємні борги підприємств ПЕК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!