Київ зменшуватиме обсяги утилізації побутових відходів

Середа, 7 березня 2012, 10:14

Київ має намір домагатися зменшення обсягу утилізації побутових відходів шляхом подальшого введення роздільного збору сміття, збільшення кількості ліній сортування та контейнерів для будівництва сміттєпереробних заводів.

Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак, передає "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, сьогодні на всіх стадіях сортування з відходів відбирається 6-7% корисних речей, які йдуть на вторинну переробку. Ну, може бути до 10%, але не більше. Хоча у нас є хороші резерви", - заявив Мазурчак.

За його словами, в Києві за рік утворюється 6,7 млн кубічних метрів побутових відходів або 1,2 млн тонн.

Реклама:

При цьому кількість відходів з року в рік збільшується, тому що зростає кількість упаковки, чисельність населення в місті.

Головним із захоронення відходів є полігон № 5, де утилізується половина всіх відходів, тобто десь близько 600 тис тонн в рік.

Частина спалюється на заводі "Енергія" - близько 150 тис тонн на рік, все інше вивозиться на полігони Київської області.

"Ми розуміємо, що добре було б досягти більш глибокої переробки, і вважаємо, що було б добре довести цей показник за 3 роки десь до рівня 50%", - пояснив він.

"Ми будемо працювати у всіх напрямках: вести роз'яснювальну роботу з населенням, збільшувати кількість контейнерів та сортувальних ліній, щоб досягти більш глибокої переробки відходів, розширювати збільшувати кількість пунктів прийому вторсировини", - зазначив перший заступник голови КМДА.

Крім того, до 2014 року на території Київської області за участі Києва до 2014 року планується побудувати 3 сміттєпереробних заводи.

"До цього з'явиться ще з десяток нових сортувальних ліній, які зменшать навантаження на полігони. Глибина переробки при сортуванні при цьому буде десь в межах 20-30%. Сьогодні є дуже багато охочих ставити такі сортувальні лінії на самоокупності підприємства", - прогнозує Мазурчак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!