Bloomberg назвав 20 найбагатших людей світу

Вівторок, 6 березня 2012, 09:49

Список найбагатших людей світу, за версією агентства Bloomberg, очолив мексиканський бізнесмен Карлос Слім, статки якого було оцінено в 68,5 млрд доларів.

Друге місце дісталося американському мільярдерові Біллу Гейтсу, якому належать активи на 62,4 млрд доларів. За рік капітал кожного з них зріс на 11 відсотків, передає УНІАН.

Третє місце посів американський інвестор Воррен Баффет з 43,8 млрд доларів.

Четвертий у списку засновник мережі меблевих магазинів IKEA Інгвар Кампрад, якому належить 42,5 млрд доларів. Він же став найбагатшим європейцем.

Реклама:

П'яте місце дісталося французу Бернару Арно, який володіє компанією Moet Hennessy Louis Vuitton. Його доробок - 42,3 млрд доларів.

Найбагатшим мешканцем Азії став індійський підприємець, засновник Reliance Industries Мукеш Амбані. Його статок оцінюється в 26,8 млрд доларів, підприємець займає 11 місце.

Найбільше вдалося збільшити свій капітал бразильцеві, який володіє нафтовим бізнесом - Айке Батішта.

Він на 10 місці. За минулий рік його статок зріс на 32 відсотка до 29,8 млрд доларів.

Найбагатший російський підприємець - Алішер Усманов, підрахувало агентство Bloomberg, передають "Ведомости".

Його статок перевищує 20 млрд доларів, тоді як у торішнього лідера рейтингу Forbes Володимира Лісіна — 19,8 млрд доларів.

Вирватися в лідери Усманову допоміг не металургійний бізнес, а вдале вкладення в Facebook.

До цих пір лише журнал Forbes займався підрахунком станів найбагатших підприємців світу. Рейтинг видання публікує щорічно з 1986 р.

Тепер у Forbes з'явився впливовий конкурент. Такий же рейтинг складає і Bloomberg.

“Наш індекс дозволить отримувати інформацію про статки найбагатших людей в режимі реального часу”, - говорить редактор Bloomberg Daily News Метью Міллер.

Всі зміни передплатники агентства можуть бачити на своїх терміналах.

Заступник головного редактора Forbes Росії Микола Мазурін пов'язує появу у Bloomberg рейтингів мільярдерів з тим, що на роботу в агентство перейшли співробітники американського і російського Forbes.

“Я не знайомий з методиками рейтингу Bloomberg, - відзначає він. - Але підозрюю, що їх методологія мало відрізняється від нашої”.

Але між двома рейтингами, на думку Мазуріна, є принципова різниця: “Вони роблять це для клієнтів як додаткову опцію. А у нас рейтинги найбагатших людей - це самостійний масовий продукт для широкого кола читачів”.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: