Fitch може знизити рейтинг Росії

Понеділок, 5 березня 2012, 18:58

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings може знизити довгостроковий кредитний рейтинг Росії, якщо влада країни не буде докладати зусиль щодо посилення бюджетної політики.

Про це пише газета "Ведомости" із посиланням на прес-службу агентства.

Зараз рейтинг Росії перебуває на рівні "BBB" зі стабільним прогнозом.

"Нині високі ціни на нафту є "страховкою" для держфінансів Росії. Але без посилення бюджетної політики для зниження ненафтогазового дефіциту бюджету сильне і стійке падіння цін на нафту може мати згубний вплив на економіку Росії і її держфінансів і, швидше за все, призведе до зниження (рейтингу)", - ідеться у повідомленні.

Реклама:

Fitch за підсумками президентських виборів в Росії обіцяє стежити за тим, як швидко новий уряд буде діяти в напрямку реформування економіки і прискорення бюджетної консолідації.

"Вже піднявши зарплати бюджетників, пенсії та субсидії, Путін пообіцяв збільшити витрати на військові потреби, охорону здоров'я, а також підвищення зарплат в майбутньому. Якщо (поставлені завдання будуть виконані), зростання (витрат) може обійтися в 160 млрд доларів, або 8% від прогнозованого ВВП на шестирічний термін", - ідеться у повідомленні.

Як відомо, у січні 2012 року Fitch підтвердило довгостроковий суверенний рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Росії на рівні "BBB", погіршивши прогноз по ньому до "стабільного" до "позитивного".

Рішення було аргументоване політичною невизначеністю, погіршенням прогнозу щодо розвитку світової економіки та вразливістю економіки до можливого падіння цін на нафту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!