Азаров наказав відомствам врегулювати питання цін на ліки

Четвер, 29 березня 2012, 19:18

Міністерства охорони здоров'я і економічного розвитку і торгівлі найближчим часом врегулюють питання розрахунку оптово-відпускних цін на ліки та їх реєстрації, що повинно дозволити з 1 травня ввести референтні ціни.

Таке завдання відомства отримали за підсумками проведеної прем'єром Миколою Азаровим наради, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив один з учасників наради, обговорюється питання про передачу Міністерству охорони здоров'я від Мінекономрозвитку функцій з підготовки висновку про розрахунок оптово-відпускної ціни.

Крім того передбачено, що МОЗ, Мінекономрозвитку, Мінфін та інші відомства розглянуть можливість виключення з переліку імпортованих та тих, що звільняються від ПДВ медичних виробів, аналоги яких виробляються вітчизняними підприємствами за міжнародними стандартами.

Реклама:

Паралельно ці ж органи спільно з МЗС повинні вжити заходів щодо підтримки експорту вітчизняних ліків і впровадження державно-приватного партнерства в сфері охорони здоров'я.

Передбачається також розглянути можливість пільгового імпорту технологічного обладнання для виробництва ліків і медичних виробів в Україні, а також налагодження в країні внутрішнього виробництва вакцин, обладнання для діагностики соціально небезпечних захворювань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: