Мінфін скасував кілька наказів про податки на доходи фізосіб

Четвер, 29 березня 2012, 18:20

Міністерство фінансів скасувало низку наказів колишньої Державної податкової адміністрації (ДПАУ), що стосуються нарахування податку на доходи фізичних осіб.

Про це йдеться у наказі Мінфіну № 321 від 5 березня 2012, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, скасовано наказ податкової № 442 від 22 вересня 2003 року "Про затвердження інструкції про податковий кредит".

Інструкція встановлювала порядок нарахування платником податкового кредиту для повернення надміру сплаченого податку.

Реклама:

Крім того, скасовано наказ податкової № 494 від 20 жовтня 2003 року "Про затвердження порядку обліку доходів фізичних осіб у гральних закладах та персоніфікації таких осіб".

Згідно з документом, суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють діяльність з організації та проведення азартних ігор в казино, інших гральних місцях чи домах, зобов'язані були забезпечити облік доходів фізичних осіб у гральних закладах та персоніфікацію таких осіб.

Втратив також силу наказ податкової № 518 від 29 жовтня 2003 року "Про затвердження порядку застосування підпункту 9.6.9 пункту 9.6 статті 9 закону "Про податок на доходи фізичних осіб".

Дія документа поширювалася на фізичних осіб, які здійснюють операції з інвестиційними активами з використанням послуг професійного торговця цінними паперами.

Крім цього, Мінфін скасував наказ податкової № 586 від 4 грудня 2003 року "Про затвердження форми податкового розрахунку резидента, що виплачує дивіденди платникам податку на доходи фізичних осіб" та наказ № 560 від 3 жовтня 2007 року "Про внесення змін до форми податкового розрахунку резидента, що виплачує дивіденди платникам податку на доходи фізичних осіб".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!