Київ вирішили забудувати висотками на 30 мільярдів

Четвер, 29 березня 2012, 16:35

Голова Київської адміністрації Олександр Попов підписав 6 меморандумів про співпрацю та наміри реалізувати інвестиційні проекти в українській столиці на загальну суму понад 30 мільярдів гривень.

Підписання документів відбулося в рамках першого Київського інвестиційного форуму, що проходить 29 березня.

Зокрема, Попов підписав меморандум з ТОВ "Юкрейніан Девелопмент Партнерс" про намір створити в Києві інноваційний парк "BIONIC Hill" та меморандум з компанією "БЕГ Інженері Україна" щодо реалізації проекту будівництва центру оптової торгівлі у Деснянському районі.

Також підписано чотири меморандуми про співпрацю та наміри реалізації інвестиційних проектів між київською владою і Держагентством з інвестицій та управління національними проектами України.

Реклама:

Зокрема, про реалізацію проекту ділового району "Київ-Сіті", проекту "Повітряний експрес" та інших інфраструктурних проектів щодо будівництва міської кільцевої автомобільної дороги навколо міста Києва та проект "Чисте місто".

Упродовж першої частини Інвестфоруму представники столичної влади представили 4 великі проекти на загальну суму більше 50 мільярдів гривень.

Так, проект будівництва технопарку BIONIC Hill (орієнтовна вартість – 8 мільярдів гривень) передбачає створення парку інформаційних та інших високих технологій у галузі енергоефективності та енергозбереження, біотехнологій та фармацевтики. Його планують збудувати у Святошинському районі на території близько 147 га.

У парку будуть бізнес-центри, науковий центр з університетом, високотехнологічна виробнича зона, житло, дошкільні навчальні заклади, середня школа, спортивно-оздоровчий комплекс, торгівельно-розважальний центр та рекреаційна територія.

Проект будівництва центру оптової торгівлі (орієнтовна вартість – 1 мільйон 440 тисяч гривень) передбачає зведення овочесховища, торгівельних павільйонів, виставкових салонів, офісних та побутових приміщень.

Проект "Чисте місто" у Києві передбачає залучення 21 мільярда гривень інвестицій.

Проект будівництва ділового району "Київ-Сіті" передбачає зведення нового багатофункціонального міського району з "сучасними та доступними офісними приміщеннями зі супутньою інфраструктурою світового рівня (торговими приміщеннями, готелями, приміщеннями для конференцій, масових заходів, спортивними закладами)".

За попередніми оцінками, проект передбачає залучення іноземних інвестицій у розмірі 8-16 мільярдів гривень.

Серед інших проектів, винесених на форум, будівництво 4-ої лінії метрополітену в сторону мікрорайону "Вигурівщина-Троєщина".

Лінія метро складатиметься із 12 станцій, і, як обіцяє влада, буде забезпечена "новими комфортабельними вагонами метро та високотехнологічним устаткуванням з високим рівнем інновацій, зокрема, в плані енергозбереження".

Вартість будівництва – орієнтовно 11 мільярдів 212 мільйонів гривень, із яких на зведення першої дільниці потрібно 6 мільярдів 972 мільйони, другої – 4 мільярди 239 мільйонів.

Також на форум винесено проект будівництво багатоповерхових перехоплюючих та підземних паркінгів (орієнтовна вартість першої черги – 6-ти паркінгів на 2500 машиномісць близько 350 мільйонів гривень).

Усього на форумі в форматі презентацій буде представлено 22 проекти, ще 122 – увійшли до збірки Форуму. Загальна сума проектів, що представлено на форумі перевищує 125 мільярдів гривень.

Участь у форумі беруть близько 300 учасників із 15 країні світу, а саме Катару, Китаю, Індії, США, Канади, Австрії, Великобританії, Люксембургу, Чехії, Угорщини, Казахстану, Італії, республіки Кіпру, Росії та України.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: