Арбузов пояснив негативні прогнози щодо гривні наближенням виборів

Четвер, 29 березня 2012, 15:23

Голова Нацбанку Сергій Арбузов запевняє, що гривні не загрожує девальвація, а НБУ має достатньо резервів для згладжування різких коливань курсу.

Про це він заявив у інтерв`ю газеті "Урядовий кур’єр".

"Хочу всіх заспокоїти: навіть за найнегативніших сценаріїв розвитку в Нацбанку є достатньо резервів для зменшення різких коливань курсу", - сказав Арбузов.

"У червні в Україні відбудеться чемпіонат Євро-2012, і ми впевнені, що такий видовищний захід забезпечить додатковий приплив капіталу в країну на понад мільярд доларів", - зазначив він.

Реклама:

Голова Нацбанку зазначив, що "курс, насамперед, залежить від показників роботи національної економіки, стану платіжного балансу", а також від того, "що ми виробляємо, що експортуємо, в якому бізнес-середовищі працюємо".

"Звісно, тут зусиль лише Нацбанку недостатньо. Але, попри всі побоювання експертів, не бачу серйозних передумов для девальвації гривні", - сказав він.

"У базовому сценарії ми прогнозуємо, що приплив капіталу буде достатнім для фінансування дефіциту поточного рахунку. Втім, експерти наші пояснення не беруть до уваги, і чим ближче до виборів, тим більше негативних прогнозів", - наголосив Арбузов.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!