Фірташ отримає газ по 120 доларів

Вівторок, 27 березня 2012, 11:17

ПАТ "Чернівцігаз" 16 березня за результатами тендеру уклало угоду з НАК "Нафтогаз України" на постачання в 2012 році 388 млн кубометрів природного газу на загальну суму 372,73 млн гривень.

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Середня ціна законтрактованого газу склала 961 гривню, або 120 доларів за тисячу кубометрів. Однак більшу частину контракту становить найдешевший газ для подальшої реалізації населенню, законтрактований по 362 гривні за тисячу кубометрів.

Газ для подальшої реалізації підприємствам ТКЕ для опалення населення коштуватиме 735 гривень за тисячу кубометрів.

Реклама:

Газ для подальшої реалізації установам і організаціям, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів, коштуватиме 4210 гривень за тисячу кубометрів.

Згідно з постановою НКРЕ №129 від 28 грудня 2011 року, гранична ціна для кінцевого споживача на цей газ становить 4714 гривень за тисячу кубометрів.

Газ для подальшої реалізації промисловим споживачам законтрактовано по 3509 гривень за тисячу кубометрів, його ціна для кінцевого споживача становить 3968 гривень за тисячу кубометрів.

Акціонерами ПАТ "Чернівцігаз" є компанії ПрАТ "Тернопромсервiс", ПрАТ "Агропромкомплект", ПрАТ "Ролюкс" та ПАТ "Газтек" Дмитра Фірташа.

Раніше ПАТ "Львівгаз", яке також контролюється групою Фірташа, законтрактувало газ по 1102 гривні або 138 доларів за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, різні державні установи та підприємства укладають угоди с облгазами на постачання газу за цінами, відмінними в півтора рази.

Наприклад, "Резиденція "Синьогора" Державного управління справами президента законтрактувала газ по 4727 гривень або 591 долар за тисячу кубометрів, тоді як Калинівська центральна районна лікарня Вінницької області уклала угоду на постачання газу по 6875 гривень або 859 доларів за тисячу кубометрів.

З цього приводу віце-спікер Верховної ради Микола Томенко направив звернення президенту Віктору Януковичу і генпрокурору Віктору Пшонці із проханням пояснити, чим обумовлена ситуація з цінами на газ для різного роду установ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!